Nuorten 4H-yrittäjien tarinat

4H-yrittäjä Henri, Ikuinen Hetki

Valokuvausta erilaisten asiakkaiden kanssa - 4H-yritys Ikuinen Hetki

Olen Henri Korpi, 19-vuotias 4H-yrittäjä Kauhajoelta. Valmistuin helmikuussa 2019 media-assistentiksi.

4H-yritykseni tarjoaa lähinnä valokuvauspalveluita niitä tarvitseville, oli kyseessä pieni potrettisessio taikka yrityksen ilmeen uusiminen. Pyrin tarjoamaan parasta palvelua alusta loppuun saakka niin, että asiakkaat saavat jokaiselle sentilleen vastinetta.

Mielessäni on kauan ollut oma yritys tulevaisuudessa, mutta todella kannustava 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja sai minut kokeilemaan siipiäni jo kesken opiskelujeni.

En ole joutunut ikinä jäämään sormi suuhun yritykseni kanssa. Toiminnanjohtaja, Nina, on aina selvittänyt kaiken, jos olen jotain epäröinyt. Yritysohjaajani, Elina, on myös aina kysyttäessä antanut perusteellisen mielipiteensä yritykseni ilmettä rakentaessa.

Olen oppinut niin paljon yrittäjänä. Valokuvauksessa erilaisten asiakkaiden kanssa olen kehittynyt taitojeni kanssa huimasti ja saanut kokemusta monista tilanteista ja tapahtumista. Tietysti myös asiakaspalvelutaidot ovat kehittyneet ja rohkeuttakin on tullut lisää! Yrittäjän arki on tullut tämän kaiken ohella tutuksi.

Annan tulevaisuuden vielä ohjata haluamaansa suuntaan, mutta yhtenä haaveena olisi jatkaa valokuvaajana ja kiertää ympäri Suomea sekä ehkä jopa maailmaa, ikuistamassa ainutkertaisia hetkiä ihmisten parissa. 4H-yrittäjänä kerätty kokemus antaa tämän haaveen saavuttamiseen hyvän ponnahduslaudan ja on sytyttänyt roihun siihen uskomiseen ja tavoittelemiseen.

Suosittelen muille nuorille ehdottomasti oman 4H-yrityksen perustamista. Kokeilemisessa ei menetä mitään, mutta tämä voi kuitenkin antaa niin paljon, joten häviämisen riski on mitätön. Pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, oppimaan alastasi, saamaan uusia kokemuksia ja kaiken lisäksi pääset lähemmäs haaveitasi.

4H-yrityksen perustaminen mahdollisti intohimoni jakamisen muille. Tutustu yritykseen täällä.

Tirppa - Koirien trimmauspalveluja 4H-yrittäjänä

Olen Iiris 21-vuotias 4H-yrittäjä. 4H-yrityksessäni tarjoan koirien trimmauspalveluja kouluni tiloissa. Yrityksen aloittaminen lähti siitä, että koululta minua pyydettiin töihin koirien trimmauspalveluun. Vaatimuksena oli 4H-yrittäjyyskurssin käyminen.

Apua olen saanut 4H-yhdistykseltä tarvittaessa. Yrittäjänä olen oppinut vastuullisuutta ja toki tekemään kirjanpitoa ja laskemaan omia kustannuksia. Tulevaisuuden haaveenani on vuokrata oma liiketila ja jatkaa yrittäjänä näitä trimmaushommia.  4H-yrittäjänä kerätty kokemus auttaa tässä todella paljon. Nyt tiedän jo valmiiksi, millaista se yrittäjyys suunnilleen voi olla ja osaan varautua yrittäjyyden mukanaan tuomiin erilaisiin tilanteisiin.

Suosittelisin 4H-yrittäjyyttä muillekin nuorille, koska se on turvallisesti hyvä tapa testata olisiko itsestä yrittäjäksi. Mulle yrittäjyys on antanut tosi paljon kokemusta ja kasvattanut vastuullisuutta.

 

4H-yrittäjä Iiris.
Kuva: Henri Korpi, Ikuinen hetki
4H-yrittäjä Jenny. Kuva Henri Korpi, Ikuinen Hetki

Hair by Jenny - oman alan työkokemusta 4H-yrittäjänä

Olen Jenny, 19-vuotias parturi-kampaaja Kauhajoelta. Valmistuin keväällä 2019 ja vähän ennen valmistumistani aloitin kampaajantyöt 4H-yrittäjänä.

Idea 4H-yrityksestä tuli koulusta, jota kävin Seinäjoella. Siellä usein sekä opiskelevat että valmistuvat kampaajat aloittavat 4H:n kautta työelämän, koska se on helppo tapa aloittaa ura yrittäjänä.

Itse aloitin 4H-yrityksellä tutustuakseni yrittäjyyteen ja selvittääkseni olisiko parturi-kampaajana mieleistä toimia pidempäänkin. Tuotan 4H-yrityksessäni kaikkia parturi-kampaamon perus palveluita kuten leikkaukset, värjäykset, kampaukset sekä ripsien ja kulmien värjäykset ja kulmien muotoilu.

4H-yhdistyksen työntekijät auttoivat minut loistavasti alkuun ja yritys ohjaajaltani, Tealta, olen saanut apua aina, kun sitä tarvitsen!

Tulevaisuuden haaveeni ovat tällä hetkellä vielä auki, mutta jos lähtisin toteuttamaan parturi-kampaajan uraa, 4H-yrittäjyys olisi mainio pohja sille. Olen päässyt 4H-yrittäjänä tutustumaan kattavasti yrittäjän arkeen.

Suosittelen 4H-yrittäjyyttä ehdottomasti kaikille, jotka haluavat esimerkiksi tienata kesätyörahaa itselleen mieluisalla tavalla ja tutustua samalla yrittäjyyteen. Näin voi myös tuottaa juuri sellaisia palveluita kuin itse haluaa.

4H-yritys on antanut mahdollisuuden koittaa yrityksen pyörittämistä ja olen saanut tutustua omaan alaani lisää. Loistava tapa aloittaa!

Tutustu yritykseen täällä.

4H-yrittäjä Julia. Kuva Henri Korpi, Ikuinen Hetki

4H-yritys Pikkutassu

Rakastan koiria ja niiden kanssa harrastamista. Kun 4H-yhdistys järjesti Teuvalla yrityskurssin, sain idean hyödyntää omia kiinnostuksen kohteitani ja kokemustani omassa yrityksessä.

Koirien kanssa työskennellessäni olen oppinut paljon erilaisista koirista ja niiden käyttäytymisestä. Yrittäjänä olen oppinut vastuunottamista, asiakaspalvelutaitoja ja markkinointia. Apua olen saanut tarvittaessa 4H-yhdistykseltä.

Vaikka lähden pian opiskelemaan, haluan pitää koirat ja koiraharrastuksen elämässäni. Yritykseni kautta olen oppinut paljon eri roduista, ja koirien käsittelytaidoista ja siitä on hyötyä harrastaessa. Haaveilen myös, että saisin ohjata muita nuoria koiraharrastuksen pariin ja auttaa heitä kouluttamaan omaa koiraansa.

Suosittelen 4H-yrittäjyyttä nuorille, jotka haluavat mahdollisuuden hyödyntää omaa osaamistaan, eivät ole saaneet kesätöitä tai haluavat kokeilla uusia asioita. Uskon, että 4H-yrityksestä on apua myös työnhaussa.

Lue lisää Koiranhoitopalvelu Pikkutassusta täällä.

4H-yrittäjä Laura. Kuva Henri Korpi

Kesäkioski LaaLaa

Olen 14-vuotias Laura ja tällä hetkellä toimin myyjänä omassa 4H-yrityksessäni. Se on kesäkioski LaaLaa.

Yksi haaveistani on päästä hyvään opiskelupaikkaan ja yrityskokemus voi jollain tasolla auttaa sen saavuttamisessa. Idea itseni työllistämisestä juuri myyjänä, tuli osittain äidiltä ja koulun kautta.

Olen oppinut yrittäjänä toimiessani uusia asioita. Olen myös saanut paljon tietoa oman yrityksen pyörittämisestä. Apua olen saanut tarvittaessa omalta yritysohjaaltani sekä 4H:n työntekijöitä.

Suosittelen 4H-yrityksen perustamista niille, jotka haluavat kokeilla oman yrityksen pyörittämistä jo nuorena. On ollut aivat mahtavaa saada tämän kesän kioskille niin paljon näkyvyyttä ja mainosta. Ehdottomasti parasta ovat olleet ihanat asiakkaat, jotka ovat mainostuksen kautta löytäneet kioskille.